Test RT-PCR 6 in 1 pentru diagnosticarea urmatoarelor :
Babesia canis si Babesia gibsnoi sunt unele dintre cele mai des intalnite tipuri de babesie diagnosticate in mod uzual la caine a caror cauza este parazitismul celular din globulele roșii ale sângelui și pot duce la anemie precumsi alte complicatii.
Ambele tipuri se transmit prin căpușa si in forma acuta evolueaza cu apatie, adinamie, febra, anorexie, prostratie, subicter sau icter, anemie, uneori tulburari respiratorii sau nervoase (ataxie, sindrom epileptiform, paraplegie), irido-ciclita, cu epifora, fotofobie, hemoragii retiniene. In forma cronica evolutia dureaza mai multe saptamani, predominanta fiind anemia si slabirea accentuate.
Boala Lyme (borelioza Lyme) este o boala care afecteaza atat animalele, cat si oamenii - ceea ce este cunoscut sub numele de boala zoonotica. Boala Lyme este cauzata de infectia cu bacteria Borrelia burgdorferi. Bacteriile sunt transmise animalelor prin muscatura de capuse infectate.
Ehrlichia canis (E. canis) este cea mai frecventă specie rickettsială implicată în ehrlichioza la câini. Ehrlichioza este o boală infecțioasă a câinilor transmisă de căpușe, de obicei purtată de căpușa maro. Boala pare să fie deosebit de severă la ciobănesc german și la doberman pinscher.
Anaplasmoza este o boală transmisă de căpușe cauzată de organismul bacterian infecțios Anaplasma phagocytophilum si/ Anaplasma platys si se transmite prin mușcături de căpușă
Anaplasmoza a fost raportată la nivel mondial la o mare varietate de animale.
Hemotropic mycoplasmas , alaturi de Haemobartonella și Eperythrozoon sunt intalnite in taxonomia moderna si accepate provizoriu in genul Mycoplasma , sunt bacterii ceinfectează o mare varietate de vertebrate din întreaga lume, se atașează la suprafața celulelor roșii ale gazdei și pot, în anumite condiții, să pătrundă în celulă sa produca hemoliza rezultand ulterior anemia hemolitica in functie de tropismul gazdei.
RECOLTARE:
Proba de sange – specimen-sange venos, recoltat in eprubete de biochimie conform specificatiilor testului(EDTA);