Ce este analizorul PCR Cantitativ pentru testare în timp real cu reactivi liofilizați?
Metodă de diagnostic foarte utilă și folosită la scară largă în practica medicală, Testul PCR (Polymerase Chain Reaction) permite izolarea și identificarea cu precizie a unui patogen, în funcție de prezența unei secvențe specifice de ADN sau ARN.
Testarea PCR (real time) cantitativă cu reactivi liofilizați
Această testare PCR fluorescentă are o sensibilitate ridicată, fiabilitate elevată (97%) și rate mari de precizie (97%) datorită tehnologiei TaqMan.
Aparatul include un sistem dual de testare a probelor, putând realiza simultan până la 16 probe (8*0.2).
ADN-ul este materialul genetic al unui agent patogen, care deține toate informațiile necesare privind supraviețuirea și multiplicarea acestuia.
La rândul său, ARN-ul - un alt tip de material genetic, întâlnit mai ales în cazul virusurilor - deține informații despre sinteza proteinelor provenite de la ADN.
Testul PCR poate fi folosit pentru identificarea mai multor tipuri de microorganisme (de exemplu, bacterii), dar cel mai util se dovedește în infecțiile virale, prin izolarea ADN-ului sau ARN-ului viral.
Testarea PCR prin identificarea acidului nucleic se realizează printr-o reacție ce poate produce milioane de copii dintr-o mică parte a virusului (ADN/ARN). Dacă o minimă cantitate este prezentă / identificată în probă (prezența virusului este confirmată de existența secvențelor genetice unice), lumina fluorescentă este un „semnal” detectat de aparatul PCR și software-ul aparatului interpretează rezultatul pozitiv.
Ce funcționalități și beneficii vă oferă analizorul real-time PCR ?
• Poate realiza peste 80 de teste (individuale sau combinate);
• Ecran touch screen de 7’’ prevăzut cu toate funcțiile necesare pentru a crea și rula protocoale;
• Software intuitiv și interfață prietenoasă prin module ce oferă o experiență superioară în utilizare;
• Se pot stoca până la 50.000 de rezultate;
• Compatibilitatea rețelei WLAN Ethernet asigură conectivitatea la rețeaua dvs. internă pentru acces și stocarea datelor pe unitățile de rețea în cloud;
• Unitatea USB facilitează transferul de protocoale și stocarea datelor;
• Porturile USB permit conectarea direct la un computer;
• Utilizatorul poate defini cu ușurință documentele și modalitatea de stocare a acestora;
• Aplicațiile pre-instalate ajută utilizatorul să definească protocoalele de lucru;
• Informațiile se pot vizualiza pe ecran, simplu și intuitiv, în formatele: CSV export, Excel și TXT format Lis connectivity.
Sistemul PCR necesită acțiuni minime de întreținere pentru o funcționare corectă și un control termic precis.